Alla inlägg den 25 september 2008

Av Jessica - 25 september 2008 23:35

idag har alla varit hemma och gjort lite allt möjligt: rensat landen, städat, hängt ut tvätt( som jag glömt ute). Janne trögar på med ladan, lite mer tömd för varje dag.

Pannkakor till lunch.  Melker och jag plockade björnbär(till sylt) och så hämtade vi nyvärpta ägg hos hönsen.Melker var ganska trött, åt vtå pankisar med stängda ögon och somnade sen med sista tuggan på gaffeln;)



Ladan töms sakta men säkert, ska väl gjuta plattan i okt. så det är en del kvar, Har lite problem vart vi ska ställa grejerna under tiden.

Var på Ikea i dag, kul att kolla lite hur denna byggnad ska inredas. Vi är överens om att det ska gå i vitt/grått/svart med putsade inneväggar men som ni ser på bilden känns det väldigt avlägset!



Tänkte visa hur den del som är färdig såg ut för tre år sen. Gör en klassisk före/ efterbild att jämföra med. Förhoppningsvis kommer denna del bli lika fin.









Av Jessica - 25 september 2008 22:07

Här är den coolaste och härligaste höna jag har haft. Rasen heter Brahmaoch blir väldigt stor, runt 4-5 kg.

Hon ser väl lite arg ut när hon kommer, nästan som en rovfågel, men trots att jag inte har haft tid att " plocka" med henne kommer hon och äter ur handen, kan lyfta henne utan att hon blir rädd. Victor kan sitta en evighet och klappa, mata och prata med henne. Han har döpt henne till Prillan.

Hon har haltat ett tag nu men i dag gick hon nästan normalt igen, skönt!

Jag skulle gärna ha bara denna ras, men dom verkar inte så generösa på ägg.




Tuppen heter Jussi. Har ingen aning om vad/ vilka rasen han tillhör, men fin är han! Och vi som var lite oroliga i början att han skulle väcka oss i ottan ( sovrummet är intill hönshuset) kan nu pusta ut. Jussi verkar ganska morgontrött för att vara tupp, hörs först framåt sjutiden, och är ganska dov. Några tips om vad han kan ha för raser i sig?





Ovido - Quiz & Flashcards